برنامهریزی جزئی جداییناپذیر از سفر است. زمان سفر، مقصد سفر و انتخاب مکان ایدئال برای اقامت، مواردی هستند که باید هوشمندانه انتخاب شوند. امروزه پلتفرمها و سامانههای آنلاین زیادی در دسترس هستند که خدمات اقامتی را در شهرها و مناطق مختلف کشور به مسافران و گردشگران ارائه میکنند. هومسا یکی از همین سامانهها است که امکان رزرو و اجاره آنلاین اقامتگاه در سراسر کشور را به صورت آسان، سریع و ارزان در اختیار مسافران قرار میدهد. از آپارتمان مبله تا ویلا و سوئیت و کلبههای جنگلی و… . حالا این استارتاپ برای نخستین بار پلتفرمی را توسعه داده که امکان رزرو اقامتگاه و پرداخت از طریق رمزارزهای دیجیتال را فراهم کرده است.
تمرکز بر استانداردهای بوم گردی و اکوتوریسم
هومسا یکی از زیرمجموعههای «هولدینگ ارنیکا» است که ارائه خدمات باکیفیت در حوزه گردشگری و بهبود تجربه کاربری گردشگران را هدفگذاری کرده است. این استارتاپ به مالکان واحدهای اقامتی در مناطق مختلف کشور و به ویژه مناطق کمتر شناخته شده کمک میکند با اجاره دادن اقامتگاههای خود به گردشگران درآمد کسب کنند. استانهایی نظیر سیستان و بلوچستان، کردستان و به طور کلی مناطقی که خدمات و زیرساختهای گردشگری نیز در آنها چندان زیاد نیست اما پتانسیل چشمگیری در حوزه گردشگری دارند.
آنطور که مدیر محصول ارنیکا میگوید ایران سرشار از مناطق بکر و دستنخورده است که جذابیت زیادی برای گردشگران دارد و آنها در استارتاپ هومسا میکوشند با توجه به اصول گردشگری پایدار، علاوه بر اینکه نوع متمایزی از ارائه خدمات رزرو و اقامت را به گردشگران عرضه میکنند، اکوسیستم محیطی و اجتماعی نیز حفظ میشود. محمدصابر طاهریان در این باره میگوید: «هومسا یکی از کسب و کارهای حوزه گردشگری است که نگاهی ویژهای به مناطق دارای ظرفیت رشد و توسعه گردشگری دارد اما اولویت خود را حفظ محیط زیست و گردشگری پایدار میداند.»
در سالهای اخیر استارتهای گردشگری و پلتفرمهای آنلاین زیادی در حوزه فعالیت رزرو و اجاره اقامتگاه بوم گردی راهاندازی شدهاند و گزینههای زیادی پیش روی کاربران است اما مدیرمحصول ارنیکا معتقد است تفاوت این کسب و کار با دیگران، حساسیت زیاد آنها بر رعایت کامل استانداردهای گردشگری بوم گردی و اکوتوریسم است.
طاهریان در این باره چنین توضیح میدهد: «در هومسا حوزه اصلی فعالیت ارائه اقامتگاههای بومگردی است اما ما توجه به فرهنگ مردم منطقه و مفاهیمی مثل گردشگری پایدار و متعهدانه را با جدیت دنبال میکنیم و این مسئولیت اجتماعی را نیز برای خودمان قائلیم که با فرهنگسازی و ارائه خدمات در مناطق مختلف کشور، تلاش کنیم که هیچگونه آسیبی به بافت اجتماعی و محیط زیست میزبانانمان وارد نشود.»
در سامانه رزرو آنلاین هومسا، گردشگری پایدار به عنوان دریچهای برای توسعه پایدار تلقی میشود و بر همین اساس هم بهترین مقاصد به کاربران معرفی میشود. علاوه بر این هومسا تجربه زندگی به سبک افراد بومی و آشنایی با آداب و آیین و رسوم مردم در مناطق مختلف کشور را بخشی از مانیفست خود در حوزه گردشگری متعهدانه تعریف کرده است.
هومسا به دنبال توسعه بازار گردشگری ایران
مخاطبان سبک گردشگری بوم گردی و اکوتوریسم، عموما مسافران و گردشگران داخلی هستند اما بنیانگذاران هومسا گوشه چشمی هم به گردشگران بینالمللی دارند.
طاهریان در این باره میگوید: «هرچند بیماری کووید ۱۹ باعث شده که در پروسه ارائه خدمات هومسا وقفه ایجاد شود، نگاه ما در حوزه خدماتی که میخواهیم ارائه کنیم، کوتاهمدت نیست و معتقدیم که ظرفیت زیادی در بازار گردشگری ایران وجود دارد. هر چند بخش قابل توجهی از میهمانان ما ایرانی هستند و در داخل ایران سفر میکنند، با توجه به ورودیهایی که داریم، از بازار بینالمللی نیز غافل نیستیم. هدف ما این است که بازار گردشگری کشور را توسعه دهیم و در این میان نیمنگاهی هم به گردشگران بینالمللی داریم. متاسفانه موانع و مشکلاتی اساسی در این راه وجود دارد اما ما سعی کردهایم راهحلهای خلاقانهای برای آنها بیابیم.»
پرداخت هزینه رزرو اقامتگاه با ارزهای دیجیتال
اگر از شیوع ویروس کرونا در کشور بگذریم، یکی از مشکلاتی که در یکی دو ساله اخیر مانع از حضور گردشگران بینالمللی در ایران شده، محدودیتهای نقل و انتقال و پرداخت است. مدیران و بنیانگذاران هومسا با درک همین نیاز سرویس پرداخت از طریق رمزارز را به پلتفرم خود اضافه کردهاند. این برای اولین بار در ایران است که یک پلتفرم آنلاین گردشگری، امکان پرداخت از طریق رمزارز را عملیاتی میکند و باید آن را نقطهای عطف در رشد و بلوغ صنعت گردشگری کشور ارزیابی کرد.
سرویسی که استارتاپ هومسا با همکاری «بیت راه» توسعه داده، این امکان را به مسافران و گردشگران میدهد از طریق پلتفرم هومسا اقامتگاه رزرو کنند و هزینه آن را با ارزهای دیجیتال مثل «بیت کوین»، «اتر»، و «تتر» بپردازند. بیت راه یک درگاه بومی پرداخت ارز دیجیتال است که میخواهد مبادلات مالی تجارتهای آفلاین و آنلاین داخلی و بینالمللی را سادهتر کند.
طاهریان با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی، نقل و انتقالهای مالی معضلی اساسی برای گردشگران خارجی است، میگوید: «ما میدانیم که دریافت خدمات برای کسانی که سیستم مالی ایران و شبکه شتاب متصل نیستند و میخواهند با کردیت کارت و دبیت کارت خود خدمات دریافت کنند، ممکن نیست. از همین رو برای این چالش با همفکری گروه بیت راه راهکاری طراحی کردهایم که کاربران در هر جای دنیا چنانچه مایل به سفر به ایران و رزرو اقامتگاه باشند، بتوانند تنها با چند کلیک ساده و پرداخت امن رمزارزی، به اهداف خود دست یابند.»
به گفته طاهریان با سرویس جدید هومسا، سفر و درگاه پرداخت رمزارز، در یک نقطه تلاقی پیدا میکنند و این بدان معناست که هومسا توانسته به موازات کسب و کارهای نوین دنیا دریچهای نو به سوی توسعه فناوریهای سفر بگشاید و در زمره پیشگامان این حوزه در منطقه و جهان قرار بگیرد.
پلتفرم چندزبانه هومسا در راه است
سرویس جدید هومسا مشکلات ناشی از تحریم و قطع خدمات مالی بینالمللی به روی گردشگران بینالمللی را حل میکند. با این حال این سرویس فعلا و در فاز اول به زبان فارسی عرضه شده و فارسیزبانان خارج از کشور یا خارجیانی که با زبان فارسی آشنایی دارند، میتوانند از آن استفاده کنند. آنطور که طاهریان میگوید با توجه به اینکه جامعه هدف هومسا تنها محدود به کاربران و میهمان فارسیزبان نیست، پلتفرم چندزبانه هومسا نیز در حال توسعه است که به زودی از آن رونمایی خواهد شد و امکان دریافت خدمات اقامتی گردشگری و پرداخت از طریق رمزارزها را برای غیرفارسیزبانها نیز فراهم میکند.