خسارت 195 میلیاردی کرونا به صنعت گردشگری

در حالی که صنعت توریسم به یکی از عمیق‌ترین دوره‌های رکود و خود رسیده و خسارت‌های هنگفتی به این حوزه وارد شده، سازمان گردشگری جهانی (UNWTO) داده‌های جدیدی درباره تاثیرهای کرونا منتشر کرده است. براساس گزارش این سازمان مناطق آسیا-پاسیفیک بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیده‌اند.

صنعت گردشگری در حال احیاست

در اوایل ماه مه، سازمان توریسم جهانی سه سناریو برای بخش گردشگری در سال 2020 را اعلام کرد که در آن کاهش تعداد کل گردشگران بین‌المللی دربازه‌ای 58درصد تا 78درصدی را پیش‌بینی کرده بود. این سازمان این سناریو‌ها را بر اساس تاخیر یا تعجیل در زمان برداشتن محدودیت‌های سفر داده بود و پیوسئته نیز از کشورها می‌خواست در دوران قرنطینه، مسئولیت، ایمنی و امنیت را به عنوان محدودیت‌های سفر در نظر بگیرند. این نهاد بین‌المللی همچنین در بیانیه‌های خود بارها حمایت‌ دولت‌ها از شرکت‌های گردشگری و صنعت توریسم را تکرار کرد. حال پس از گذشت چند ماه از شیوع بیماری کرونا سازمان توریسم در بعضی از مناطق به ویژه نیم کره شمالی مرزها به روی گردشگران باز شده و صنعت گردشگری نیز در حال جان گرفتن است. اگرچه در برخی مناطق و مقصدهای گردشگری محدودیت‌ها همچنان برقرار است، سازمان جهانی گردشگری، فراخوانی به همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌الملی داده و از آن‌ها خواسته در جهت حمایت از گردشگری و احیای آن که یکی از حیاتی‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور‌ها به شمار می‌رود، راه‌کارهایی در پیش گیرند.

توریسم را در اولویت قرار دهید

یکی از راهکارهایی که دولت‌ها در برخی کشورها برای راه‌اندازی مجدد گردشگری درنظر گرفته‌اند، برداشتن تدریجی محدودیت‌هاست. بعضی از کشورها نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پروازه‌های بین‌المللی خود را آغاز کرده‌اند. Zurab Pololikashvili، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری می‌گوید: «سقوط ناگهانی و قابل توجه صنعت توریسم که باعث به خطر انداختن اقتصاد کشور و بیکاری بسیاری از افراد فعال در این حوزه شد. بنابراین حیاتی‌ترین مسئله در حال حاضر راه‌اندازی مجدد گردشگری است و مسئولان باید با یک مدیریت درست، آسیب‌پذیری افراد در برابر سلامت و امنیت را هم در نظر بگیرند و برای گردشگران ایجاد امنیت کنند.» او تاکید می‌کند: «تا زمان شروع مجدد توریسم در همه کشورها، سازمان توریسم جهانی مجددا خواهان حمایت قوی از این بخش به منظور حمایت از مشاغل و کسب و کارها است. از این رو ما از گام‌های آغازین اتحادیه اروپا و کشورهایی چون فرانسه و اسپانیا برای حمایت از توریسم و ایجاد بنیادهایی برای آغاز دوباره در نظر گرفته‌اند، استقبال می‌کنیم.»

کاهش 97 درصدی گردشگران

همه ساله در آوریل هنگام عید پاک مسیحیان، یکی از پرترافیک‌ترین و شلوغ‌ترین زمان‌های مسافرت و گردشگری است. امسال اما براساس سازمان جهانی گردشگری گزارش داده به علت محدودیت‌های سفر، تعداد گردشگران بین‌المللی در مقایسه با سال گذشته 97 درصد کمتر شده است. این کاهش تعداد گردشگران در یک ماه قبل از آن 55 درصد بوده است. همچنین در بازه ژانویه تا آوریل 2020، ورود و خروج ثبت شده گردشگران بین‌المللی 44 درصد کاهش داشته و در مجموع 195 هزار میلیارد دلار در بازار این صنعت کلیدی از دست رفته است.

کرونا به کدام کشورها بیشترین آسیب را زده؟

صنعت توریسم در منطقه آسیا-پاسیفیک بیشترین آسیب را از کرونا دیده است. براساس داده‌های UNWTO، به دنبال محدودیت‌های سفری را سطح وسیعی از کشورهای آسیای جنوب شرقی در ماه‌های ژانویه و آوریل، صنعت توریسم این کشورها متحمل بیشترین خسارت‌ها شده و 55 درصد کوچک‌تر شده است. اروپا نیز در جایگاه دوم بیشترین ضرر و زیان در همان دوره با کاهش 51 درصدی درآمدهای گردشگران ورودی شده و پس از آن خاورمیانه، آمریکا و آفریقا با افت‌های ترتیب 40درصد، 36درصد و 35 درصد روبرو شده‌اند.

Leave A Reply

Your email address will not be published.